onsdag 15 juni 2016

Bästa kreditkortet II - It rhymes with Hell!

För länge sedan skrev jag ett inlägg om det bästa kreditkortet. Tanken är enkel, klarar du av att hantera kreditkort så skaffa ett med ingen avgift som ger återbäring i rena kontanter, och betala av fakturan i sin helhet varje månad.

På så sätt går det att tjäna in en bonus på de varor som ändå behövs inhandlas varje månad.

Naturligtvis, använder du kreditkortet till att handla mer än du behöver, trots att det inte gör dig lyckligare, faller ju hela konceptet.

Det kreditkort som tidigare var både mitt och många andras föredragna var OKQ8. Inga avgifter, 1% i bonus på (nästan) alla köp, som kom i form av bonuscheckar som kunde lösas in mot kontanter på bensinstationerna.

Men tyvärr har OKQ8 sen ett par månader tillbaka sänkt sin bonus ner till ynka 0,3%. Detta är tydligen på grund av någon EU-reglering, men övriga bensinstationer har inte följt efter av någon anledning.

Så länge det går kan det alltså vara läge att byta kreditkort från OKQ8 till något annat.

I ärlighetens namn har jag själv inte brytt mig om att byta eftersom jag helt enkelt inte handlar så mycket, men nu slumpar det sig så att det kommer ett par större inköp i framtiden som det hade varit trevligt att få en bonus på.

Intjänad bonus!
Så jag började leta runt och noterade ganska snart att Statoils kort (numera Circle-K) går bort på grund av för låg bonus, endast 0,5% om man inte tankar tillräckligt mycket drivmedel. Eftersom min cykel inte drivs med varken bensin eller diesel är det inte aktuellt.

Preem är ett annat alternativ som faktiskt duger alldeles utmärkt, inga avgifter och 1% bonus precis som OKQ8.

Men ett alternativ som seglade upp som mest fördelaktigt, åtminstone fram till den 19:e juni, var Shells mastercard.

Inga avgifter, normalt 1% återbäring men de erbjuder dessutom dubbel bonus på alla köp fram till den 31:e juli, om kortet som sagt tecknas innan den 19:e juni. Perfekt åtminstone för mig som kan ta ett par större inköp som ändå behövde göras och få dubbel bonus tillbaka.

Dessutom har Shells kort stöd för Tink, vilket gör det enkelt att följa vart pengarna tar vägen.

Dock får jag lämna en liten brasklapp; i det finstilta på Shells reklam står det tydligt att dubbel bonus gäller allt utom drivmedel och inköp hos konkurrerande stationer, vilket är fullt normalt. När jag tecknade kortet fick jag dock ett välkomstmail med följande märkliga formulering: "Till och med den 31é juli får du dubbel bonus på alla inköp när du använder ditt Shell MasterCard. Erbjudandet gäller 23/5-31/7 i alla livsmedelsbutiker i Sverige."

Att det är begränsat till just livsmedelsbutiker står det inget om när man tecknar kortet, så det blir intressant att se vad som slutligen gäller.

Uppdatering 20160616: Ikano Bank som hanterar Shells kort har nu svarat och meddelar att den dubbla bonus gäller överallt: "I välkomstmailet har vi fått in ordet ”livsmedelsbutiker” vilket är helt fel, den dubbla bonusen gäller på alla de ställen där du normalt får 1 %."
Så för dig som står inför några större inköp i sommar, som till exempel en renovering, är det bara att tacka och ta emot 2% rabatt.

Detta inlägg är inte publicerat i samband med Shell och således inte reklam, utan bara ett sätt att uppmärksamma läsare på ett potentiellt bra erbjudande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar